zondag 24 juli 2011

Roosjes van bakpapier

Laatst heb ik een papierblokje van Tim Holtz gekocht, erg mooi vetvrij bruin papier. Je kon er bloemen mee maken. Vooral op vintage kaarten of doosjes staat dat erg mooi. Vanmorgen zag ik in mijn keukenla een rol bruin bakpapier liggen. Dat lijkt erg veel op het papierblokje dat ik laatst gekocht heb. Het is iets lichter van kleur en ietsje dunner. Maar toch waard om te proberen of ik daar ook een roosje mee kon maken.

Je hebt nodig:
-pons van EK success
-Bruin bakpapier
-Lijmpistool
-Embossingtool
-Inkt
-StempelPons 8 bloemen uit. Ponsen in bakpapier gaat niet makkelijk, de pons blijft hangen en het bakpapier scheurt. Dit kun je voorkomen door het bakpapier op een velletje printerpapier te leggen en dat samen uit te ponsen.

Bestempel de bloemen met een achtergrondstempel. Ik heb een swirl gebruikt, maar je kan elke stempel gebruiken die je maar wilt. Het gaat er om dat het niet zo eentonig bruin is.

Maak bij 4 bloemen de blaadjes bol met het embossingtool, zodat je een kommetje krijgt. Maak een propje van een restje bakpapier.

Lijm met het lijmpistool het propje in het eerste bloemetje. Doe op elk blaadje een druppeltje lijm, zodat het goed om het propje sluit.

Lijm de overige 3 bloemen op dezelfde manier tot je een dikke bloemknop hebt. Vouw nu met je nagel de blaadjes van de laatste bloem een beetje naar buiten.

De laatste 4 bloemen maak je ook weer bol, maar nu alleen de randjes aan de achterkant van de blaadjes! Draai het bloemetje om en emboss nu alleen in het midden.Het ziet er nu zo uit.

Lijm de bloem nu verder in elkaar. Vorm de bloem een beetje met je vingers tot het er mooi uit ziet.Veel plezier er mee!

4 opmerkingen:

Ingrids weblog zei

Wat een super goed idee! Ga het zeker ook eens proberen, moet alleen eerst bakpapier kopen.


Groetjes Ingrid.

Gonne zei

Wat een geweldig gaaf idee weer Tineke, heb zowel bruin als wit bakpapier in huis dus ik hoef me met dit slechte weer niet te vervelen.

Allet zei

Ik vind ze zo mooi! Echt vintage en ik ga ze dan ook snel uitproberen.
Groetjes, Allet

Ank zei

Via via ben ik op jouw blog terechtgekomen en ik heb me hier prima vermaakt ;0)
Wat een goed idee om van bakpapier bloemen te maken, dankjewel voor je tutorial.
Ik ben meteen volger van je geworden zodat ik niets mis van al je creatiev ideetjes!
Fijn weekend!
groetjes van Ank